Dodentocht uitwandelen? 10 tips die je helpen.

1. Loopschoenen zijn oké.

Ben je al actief als jogger? wandel dan gerust je dodentocht met je loopschoenen. Ik heb dit 3x gedaan en met succes. Zware overdreven wandelschoenen kopen zijn echt niet noodzakelijk.

2. Zorg dat je schoen vanbinnen, proper is.

Logisch toch?! Wel ja, tijdens mijn 2e deelname kreeg ik al vrij snel enorm veel last van blijnen, na 60km dit laten nazien. Blijkbaar zat er nog veel zand onder mijn zool van het weekend voorheen te lopen aan zee. Controleer alvast je schoenen / veters.

3. Focus je op de volgende checkpoint / het volgende uur.

Ik telde nooit af naar de finish, deze ligt in het begin nog veel te ver. Tel af naar je volgende checkpoint. Naarmate de tocht vordert, telde ik niet af naar checkpoint, maar naar tijdstippen … ik dacht “komaan het volgend half uurtje moet ik zeker nog kunnen, na dat half uurtje zei ik weer tegen mezelf hetzelfde. Deel je tocht in.

4. Focus op je eigen ritme.

100 km wandelen met je vriendengroep is nog moeilijker dan je eigen tempo wandelen. Je kunt wel contact houden met elkaars via whatsapp, of om het uur eens met mekaar bellen van zodra jullie elkaars moeten lossen. Wat telt is je diploma, jouw aankomst, dat is jouw moment. Ben je alleen om je te vervelen ? Je bent echt niet alleen, ideale manier om andere personen te leren kennen, ervaringen uit te delen… je zal zien… de tijd vliegt voorbij.

5. Hoofdlampje

Het lijkt ook vanzelfsprekend, maar als je er staat zonder hoofdlampje… je wandelt heel de nacht door, je passeert heel wat bossen en velden. Het is aangenamer om je eigen licht te volgen dan andere. Je wilt echt niet je voet omslaan!.

6. Steun en toeverlaat

Ik had het geluk dat ik werd gebracht door mijn vriendin, ouders, vrienden en dat zij ook in geval van nood ’s nachts bereikbaar waren om me te komen halen.

Tijdens mijn eerste deelname was ik echt niet meer in staat om zelfstandig huiswaarts te keren, ik viel meteen in slaap bij het instappen van de wagen. Zorg dus voor steun, toeverlaat onderweg (overdag), zo sprak ik af aan checkpoints (75km, 85km, 95, 100) met mijn vriendin, ouders en een goede maat.

7. Neem vrijdag dag van je start een vrije dag

Ik nam vrijdags steeds een vrije dag, en kroop donderdag avond laat in mijn bed. Vrijdag middag opstaan is een luxe! je zal lang genoeg wakker zijn, moeten blijven.

8. Wandelsokken

Ik kocht mijn sokken in A.S Adventure om even reclame te maken. FALKE was het merk waarmee ik wandelde.

9. Weerbericht en bagage

Hou het weerbericht voor de nacht en de zaterdag in het oog. Mijn eerste deelname begon ik half verzopen, ik kon even goed al stoppen na 100m. Ik was doorweekt van de regen. Zorg dus voor een lichte regenjas indien nodig. Bij zonnig weer, is een pet dan weer zeer aan te raden.

10. Push jezelf

Geloof mij, je zal jezelf tegen komen. Mijn eerste deelname zal ik nooit vergeten, maar blijf doorgaan, ook al vraagt alles in je om te stoppen. Opgeven doet achteraf meer zeer dan door te bijten, redeneer ik steeds. De pijn is tijdelijk, maar trots is er altijd.

SUCCES!

Wil je steun tijdens je tocht? Ga jij deelnemen? laat het me weten via Instagram en ik volg je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s