9 tips om je loopdip vaarwel te zeggen.

1: Lees een inspirerend boek.

Ik begin meteen met mijn beste tip.

Ik lees enorm graag boeken over sporters. Helaas zijn boeken omtrent lopers nogal zeldzaam. Het lezen van een inspirerend sportboek is de must do regel 1 voor als je even moeite hebt om je loopschoenen aan te doen. Het boek van ultraloper Olivier Verhaege “Het hoofd weegt zwaarder dan de benen”, helpt je daarbij perfect. Ik heb hem intussen uitgelezen, een echte aanrader. Je kan zijn boek online bestellen, of downloaden. Meer info klik hier.

2: Bekijk een inspirerende film.

Haal die oude Rocky films alvast almaar naar boven.

3: Imagine app stippelt voor jou je looproute uit.

Info op de site van Imagine Run: Hoe werkt het?

4. Mik op de maan!

Mik op de maan, als je haar mist, beland je nog steeds tussen de sterren. Een quote die ik me al heel lang herinner. Plan je volgende doelstelling, durf dromen van die eerste halve of hele marathon. Alleen een hoge doelstelling, wakkert alles in je aan om je er volledig voor te (moeten) geven.

5. Koop nieuwe spullen.

Lopen in een nieuwe outfit, schoenen of met een nieuw sporthorloge werkt echt. Verwen je goede voornemens. Ik ben een fan van de diensten/assortiment van bol.com

Bekijk het aanbod sporthorloges

Inspiratie nodig voor je outfit?

6. Uitstel is afstel

Wacht niet op de eerste dag van de volgende maand, week of op morgen. Start vandaag nog!

7. Lopen in het groen!

Onderzoek heeft aangetoond dat een groene omgeving / de kleur groen, meer energie en motivatie geeft. Start je eerste training in het park/bos, en niet langs de straat.

8. Maak een afspraak met jezelf

Wat je ook kunt doen is, maak voor jezelf een realistische doelstelling. Bijvoorbeeld… “De komende 12 weken ga ik telkens 2x per week loppen”. Ga de challenge met jezelf aan, stop een cent in een enveloppe, bijvoorbeeld €50. Indien je challenge lukt na 12 weken, kun je jezelf belonen met een avondje uit eten bijvoorbeeld. Indien de challenge faalt, doneer je je €50 aan een goed doel.

9. Eet chocolade!

Chocolade (pure chocolade) heeft aangetoond dat het zeer positief werkt op ons lichaam. Het geeft je energie, vrolijkt je op, verlaagt je bloeddruk (30kcal, 2 repen per dag)

Bovendien heeft chocolade een grote positieve impact op je loopprestaties.

Ik bestel mijn sportrepen, shakes en chocolade repen bij de goedkoopste online webshop in sportvoeding. Body & Fit Shop. Ik ben hier zeer tevreden van. Bekijk hier hun aanbod

Bekijk hier alvast hun chocolade producten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s